donderdag 15 januari 2009

Peter Hodes fietst 11.777 km dwars door Afrika In de strijd tegen malaria


Zaterdag 10 januari 2009 begint Peter Hodes,een 60-jarige Hagenaar, in Caïro aan de eerste etappe van de 11.777 km lange Tour d’Afrique. Op 9 mei hoopt hijKaapstad te bereiken na al
fietsend 10 Afrikaanse landen doorkruist te hebben. Peter vervult hiermee een jarenlange droom.

Beschermd slapen onder een klamboe
Aan deze fietsuitdaging koppelt Peter een tweede: zoveel mogelijk geld inzamelen voor Malaria No More! Nederland. Deze Nederlandse stichting werft fondsen om bij te dragen aan de preventie en behandeling van malaria in Afrika. Dat is hard nodig want iedere 30 seconden overlijdt er een kind aan malaria en dat terwijl malaria te voorkomen is, o.a. door onder een geïmpregneerde klamboe te slapen. Al voor €10 kan de stichting ervoor zorgen dat zo’n klamboe op de juiste plek gebracht wordt en de lokale gemeenschap voorgelicht wordt over malaria. Het
streven is €11.777 op te halen, €1 per kilometer. Helpt u mee door een door u zelf bepaald aantal kilometers te sponsoren?
Uw steun zal Peter helpen zich over zijn zadelpijn en andere ontberingen heen te zetten. Daarnaast beschermt u tevens met uw steun het leven van kinderen tegen de dodelijke ziekte malaria.
Met enige regelmaat zullen wij van Malaria No More! berichten hoe het Peter vergaat, hoever het aantal gesponsorde kilometers hem gebracht hebben en hoeveel klamboes er opgehaald zijn.

- Margret van Gaalen en Henk-Jan van Hees van Malaria No More! Nederland

1 opmerking:

weebale zei

kijk je as zondag naar NET5 om 19.00 uur gaat over Malawi
gr.krista