vrijdag 23 januari 2009

Na 9 dagen fietsen in Aswan

Op 18 januari mailt Peter Hodes het volgende:
"We zijn zojuist nu in Aswan! De eerste 9 dagen rijden zitten erop en dat is niet tegengevallen op de eereste dag na! We hebben zo'n dikke 900 km achter de pendalen en gaan morgen op de boot naar Hadi Hafa in de Sudan over Lake Nasser. De overtocht duurt 24 uur. Niet dat het meer zo groot is maar die verrekte boot vaart gewoon langzaam.
Onderweg vele verschillende ervaringen meegemaakt. Langs de Rode Zee, aan de ene kant zee en aan de andere kant uitsluitend dessert en niet de mooiste. Ook komt er af en toe een groep dessert dogs je achterna hetgeen een buitengewone vervelende ervaring is. Dan moet je wel evem doorfietsen en hopen dat het net niet gebeurt op een heuvel.
Nu zijn we in de Nijl delta en wordt alles veel levendiger maar wel weer met andere gevaren. Verkeer!!!! Ze rijden nu natuurlijk allemaal als gestoorden en doen maar wat. Daarnaast alemaal kinderen langs de weg die schreeuwen, stenen gooien en met suikerrietstokken je proberen te slaan als ze geen positief antwoord krijgen op hun vraag MONEY!!!
Zolas gezegd: het fietsen gaat wel en de billen en kruis zijn nog redelijk in goede staat. Kleine onvolkomendheden maar ja het is niet anders. We hebben ook hoofdzakelijk tail winds gehad en dat helpt natuurlijk! Hopelijk blijft dat ook zo in de Sudan want ik denk dat we daar echt Afrika ingaan. Warm en slechte wegen. Nou ja we zien wel. Voorlopig geen mogelijkheden meer voor internet.
Dit was het voor het moment. Eigenlijk alles goed en hopelijk blijft het ook zo. Het kamperen gaat steeds beter! Je wordt er ook handiger in. Eten is O.k. en nog geen vervelende buikloop of iets anders. Mijn haar begint al weer wat te groeien dus zo zie je alles komt op zijn beentjes terecht.
Tot de volgende keer hetgeen wel even kan duren: 30 januari in Karthoum wellicht!!"

Dat was zijn laatste bericht op 18 januari en daarna werd het stil. Geen contact, geen mobiel, geen internet. We weten dus niet hoe het Peter in Soedan vergaat.
Maar hoe gaat het in Nederland? De steun voor Peter is ontzettend goed op gang gekomen!!! Door diverse recente donaties is de stand vandaag 23 januari 2009 maar liefst 3.672,70 euro exclusief de anonieme donatie uit december 2008. Dat is goed voor 367 klamboes waar zo'n 1.100 kinderen beschermd onder kunnen slapen!

Doet u er nog een schepje bovenop door Peter en Malaria No More! te steunen met een donatie?

- Margret van Gaalen

Geen opmerkingen: