woensdag 21 januari 2009

's Morgens vroeg opstaan!


Het dagritme in de Tour d'Afrique is heel wat anders dan thuis in Den Haag.
Zo staat Peter om 5:15-5:30 op. Dan is het een kwestie van aankleden, tent afbreken en met alle andere rotzooi inpakken, en ervoor zorgen dat je spullen in de truck komen. Dat laatste gebeurt deze eerste dagen nog niet relaxed. Iedereen probeert op tijd te vertrekken en het is dringen. Het ontbijt is rond 6:30 uur: lekkere dikke pap en brood en koffie. Vervolgens gaat iedereen op pad rond 07:00 uur. Soms alleen, soms in groepen. Rond 12:00 uur is er lunch.
Afhankelijk van het aantal kilometers en de omstandigheden onderweg, kom je rond 13:00/14:00 uur aan in het kamp. Dat kamp is een paar keer midden in de dessert geweest of in kleinere dorpen. Meestal worden we daar bewaakt door locale politie.
Om een uur of 17:00 krijgen alle riders een briefing over de volgende dag zodat je goed weet wat je kunt verwachten. Het aantal kilometers wordt aangegeven, de conditie van de weg, of er bergen zijn. Wat onverwacht kan zijn, is de wind. Die blies de eerste dag flink tegen en de eerste dag viel dan ook flink tegen.

Geen opmerkingen: