maandag 26 oktober 2009

Chips treedt op voor Malaria No More

Tijdens en in de weken voorafgaand aan de herfstvakantie hebben kinderen van de HappyKids BSO's in Nieuw-Vennep en Hoofddorp actie gevoerd voor Malaria No More! Nederland door schilderijtjes te maken die ze aan hun ouders, familie en vrienden verkochten. Daarmee haalden ze geld op voor de malariabestrijding. In de herfstvakantie kregen zij van Malaria No More voorlichting over malaria, hoe het ontstaat, waar het voorkomt, hoe je malaria kunt voorkomen, wat er met het opgehaalde geld zal gebeuren en wat de bijdrage van de Wilde Ganzen zal zijn. Alle kinderen waren blij en opgelucht dat de malariamug niet in Nederland voorkomt!

Op vrijdagavond 23 oktober overhandigde HappyKids directeur Arco Koot in een volle discotheek The Challenge 2.0 in Hoofddorp een cheque aan Arjan Erkel, directeur van Malaria No More. De kinderen hadden maar liefst 1750 euro opgehaald. Kinderopvang HappyKids legde er 500 euro bij waarmee het opgehaalde bedrag op 2250 euro kwam. Een geweldige bijdrage aan de strijd tegen malaria!!! Foto: Robert Joore


Na de overhandiging van de cheque trad Chips op voor de enthousiaste kinderen en hun ouders. Niet alleen kinderen van HappyKids waren aanwezig maar jeugd vanuit de hele regio danste op de muziek van Chips.


De collecte onder het aanwezige publiek resulteerde in nog eens 226,35 euro waarmee HappyKids in totaal 2.476,35 euro heeft bijgedragen. Door een samenwerkingsverband tussen Malaria No More en de Wilde Ganzen vermeerdert de Wilde Ganzen het opgehaalde bedrag met een bepaalde premie waardoor het uiteindelijke resultaat 3.830,92 euro is. Hiermee kunnen 383 klamboes aangeschaft en gedistribueerd worden voor de bewoners van de regio Shibinga in West-Kenia.



HappyKids, kinderen, ouders, leidsters en Chips: BEDANKT!!

vrijdag 23 oktober 2009

Pratende buiken en spinnen tegen malaria tijdens Millenniumtour

21 oktober was Malaria No More! Nederland met pratende buiken aanwezig bij de Winkel van Sinkel in Utrecht waar de Millenniumtour2009 plaatsvond rondom millenniumdoelstelling 5: 'Verbeteren van gezondheid van zwangere vrouwen'. Winkelend publiek en terrasbezoekers van de Winkel van Sinkel luisterden naar het verhaal van het ongeboren kind uit de buik van de moeder. Hun moeder woont in malariagebied maar gelukkig is het mogelijk om malaria tijdens de zwangerschap te voorkomen en als mama toch malaria heeft opgelopen, zijn er medicijnen waardoor je volledig kunt genezen. Daar is wel geld voor nodig. Door Malaria No More! Nederland te steunen kun je meehelpen de bevolking in malariagebied te beschermen tegen deze dodelijke ziekte.

22 oktober liepen de zwangere vrouwen met pratende buiken ook rond in sportcentrum Pendragon in Tilburg waar er aandacht werd besteed aan millenniumdoelstelling 6: 'Terugdringen HIV/AIDS, TB, malaria en andere infectieziektes'. In de hal kon er gespind worden onder het motto 'spinnen tegen malaria' en er was een extra Zuma-les ingelast. Tijdens de lessen kreeg men informatie over de millenniumdoelen in het algemeen en doelstelling nr. 6 in het bijzonder.

Wil je ook de malariabestrijding steunen en het leven van duizenden kinderen beschermen tegen deze dodelijke ziekte? Ga dan naar http://www.malarianomore.nl/ om ons te steunen. Met een gift van 10 euro kunnen wij er al voor zorgen dat er een klamboe naar de juiste plek gebracht wordt en de bevolking wordt voorgelicht over malaria. Onder 1 klamboe kunnen wel 3 kinderen slapen dus doneer 10 euro en bescherm 3 kinderen.

vrijdag 16 oktober 2009

Vier pratende ongeboren baby's in Millenniumtrein

Vandaag was de aftrap van de Millenniumtour2009 en vertrok de Millenniumtrein van spoor 5b van station Amsterdam CS om een rondje over het spoor van West-Nederland te rijden. Naast mensen als Ramon Beuk, rapper MC Lazy, World Connectors Sylvia Borren en Joris Voorhoeve, waren er ook vier zwangere vrouwen in de trein met ongeboren baby's die je konden vertellen wat het is om in een land te wonen waar malaria heerst.

Sommige mensen, die de baby gehoord hadden, reageerden geschokt. Wat erg dat zo'n ongeboren kind de angst voor malaria mee moet maken. Maar gelukkig kun je er van alles tegen doen. Zo kan de moeder onder een geimpregneerde klamboe slapen, beschermd tegen de dodelijke steek van een malariamug. En kan de zwangere vrouw twee maal tijdens haar zwangerschap een preventieve behandeling krijgen om op die manier niet alleen zichzelf maar ook haar ongeboren kind te beschermen tegen malaria.



Wil je ook naar de baby's in de buik luisteren? Kom dan woensdag 21 oktober naar de Winkel van Sinkel in Utrecht. Daar is nog veel meer te doen, zoals belly painting. Voor een uitgebreid programma, zie http://www.millenniumtour2009.nl/.




donderdag 15 oktober 2009

Luister naar baby's in de buik tijdens Millenniumtour2009

Op 16, 21 en 22 oktober kun je tijdens de Millenniumtour2009 luisteren naar baby's in de buik van hun zwangere moeders. De moeders wonen in een malariagebied en lopen een verhoogd risico om malaria op te lopen met alle gevolgen van dien, niet alleen voor de vrouwen maar ook voor de baby's. De baby's realiseren zich dat maar er zijn gelukkig manieren om zwangere vrouwen preventief te beschermen tegen malaria.

Malaria No More! werkt samen met NCDO, Move Your World en SCORE om tijdens de Millenniumtour2009 op een ludieke manier aandacht te besteden aan o.a. malaria. Malaria behoort tot millenniumdoelstelling 6 (Terugdringen HIV/AIDS, TB, malaria en andere infectieziekten) maar als je malaria aanpakt, werk je ook aan millenniumdoelstelling 4 (Terugdringen kindersterfte) en millenniumdoelstelling 5 (Terugdringen moedersterfte): 3 muggen in een klap dus.

Kom 16 oktober naar het Centraal Station in Amsterdam of 21 oktober naar de Winkel van Sinkel in Utrecht of 22 oktober naar de studentensporthal Pendragon in Tilburg.

Voor meer informatie en het programma:
zie http://www.millenniumtour2009.nl/.