vrijdag 23 oktober 2009

Pratende buiken en spinnen tegen malaria tijdens Millenniumtour

21 oktober was Malaria No More! Nederland met pratende buiken aanwezig bij de Winkel van Sinkel in Utrecht waar de Millenniumtour2009 plaatsvond rondom millenniumdoelstelling 5: 'Verbeteren van gezondheid van zwangere vrouwen'. Winkelend publiek en terrasbezoekers van de Winkel van Sinkel luisterden naar het verhaal van het ongeboren kind uit de buik van de moeder. Hun moeder woont in malariagebied maar gelukkig is het mogelijk om malaria tijdens de zwangerschap te voorkomen en als mama toch malaria heeft opgelopen, zijn er medicijnen waardoor je volledig kunt genezen. Daar is wel geld voor nodig. Door Malaria No More! Nederland te steunen kun je meehelpen de bevolking in malariagebied te beschermen tegen deze dodelijke ziekte.

22 oktober liepen de zwangere vrouwen met pratende buiken ook rond in sportcentrum Pendragon in Tilburg waar er aandacht werd besteed aan millenniumdoelstelling 6: 'Terugdringen HIV/AIDS, TB, malaria en andere infectieziektes'. In de hal kon er gespind worden onder het motto 'spinnen tegen malaria' en er was een extra Zuma-les ingelast. Tijdens de lessen kreeg men informatie over de millenniumdoelen in het algemeen en doelstelling nr. 6 in het bijzonder.

Wil je ook de malariabestrijding steunen en het leven van duizenden kinderen beschermen tegen deze dodelijke ziekte? Ga dan naar http://www.malarianomore.nl/ om ons te steunen. Met een gift van 10 euro kunnen wij er al voor zorgen dat er een klamboe naar de juiste plek gebracht wordt en de bevolking wordt voorgelicht over malaria. Onder 1 klamboe kunnen wel 3 kinderen slapen dus doneer 10 euro en bescherm 3 kinderen.

Geen opmerkingen: