maandag 26 oktober 2009

Chips treedt op voor Malaria No More

Tijdens en in de weken voorafgaand aan de herfstvakantie hebben kinderen van de HappyKids BSO's in Nieuw-Vennep en Hoofddorp actie gevoerd voor Malaria No More! Nederland door schilderijtjes te maken die ze aan hun ouders, familie en vrienden verkochten. Daarmee haalden ze geld op voor de malariabestrijding. In de herfstvakantie kregen zij van Malaria No More voorlichting over malaria, hoe het ontstaat, waar het voorkomt, hoe je malaria kunt voorkomen, wat er met het opgehaalde geld zal gebeuren en wat de bijdrage van de Wilde Ganzen zal zijn. Alle kinderen waren blij en opgelucht dat de malariamug niet in Nederland voorkomt!

Op vrijdagavond 23 oktober overhandigde HappyKids directeur Arco Koot in een volle discotheek The Challenge 2.0 in Hoofddorp een cheque aan Arjan Erkel, directeur van Malaria No More. De kinderen hadden maar liefst 1750 euro opgehaald. Kinderopvang HappyKids legde er 500 euro bij waarmee het opgehaalde bedrag op 2250 euro kwam. Een geweldige bijdrage aan de strijd tegen malaria!!! Foto: Robert Joore


Na de overhandiging van de cheque trad Chips op voor de enthousiaste kinderen en hun ouders. Niet alleen kinderen van HappyKids waren aanwezig maar jeugd vanuit de hele regio danste op de muziek van Chips.


De collecte onder het aanwezige publiek resulteerde in nog eens 226,35 euro waarmee HappyKids in totaal 2.476,35 euro heeft bijgedragen. Door een samenwerkingsverband tussen Malaria No More en de Wilde Ganzen vermeerdert de Wilde Ganzen het opgehaalde bedrag met een bepaalde premie waardoor het uiteindelijke resultaat 3.830,92 euro is. Hiermee kunnen 383 klamboes aangeschaft en gedistribueerd worden voor de bewoners van de regio Shibinga in West-Kenia.



HappyKids, kinderen, ouders, leidsters en Chips: BEDANKT!!

Geen opmerkingen: