vrijdag 16 oktober 2009

Vier pratende ongeboren baby's in Millenniumtrein

Vandaag was de aftrap van de Millenniumtour2009 en vertrok de Millenniumtrein van spoor 5b van station Amsterdam CS om een rondje over het spoor van West-Nederland te rijden. Naast mensen als Ramon Beuk, rapper MC Lazy, World Connectors Sylvia Borren en Joris Voorhoeve, waren er ook vier zwangere vrouwen in de trein met ongeboren baby's die je konden vertellen wat het is om in een land te wonen waar malaria heerst.

Sommige mensen, die de baby gehoord hadden, reageerden geschokt. Wat erg dat zo'n ongeboren kind de angst voor malaria mee moet maken. Maar gelukkig kun je er van alles tegen doen. Zo kan de moeder onder een geimpregneerde klamboe slapen, beschermd tegen de dodelijke steek van een malariamug. En kan de zwangere vrouw twee maal tijdens haar zwangerschap een preventieve behandeling krijgen om op die manier niet alleen zichzelf maar ook haar ongeboren kind te beschermen tegen malaria.



Wil je ook naar de baby's in de buik luisteren? Kom dan woensdag 21 oktober naar de Winkel van Sinkel in Utrecht. Daar is nog veel meer te doen, zoals belly painting. Voor een uitgebreid programma, zie http://www.millenniumtour2009.nl/.




Geen opmerkingen: