vrijdag 13 februari 2009

Een dagje uit het leven van een TDA rijder

"Ik zal jullie iets vertellen over een dagindeling.
Wakker worden gebeurt rond 05.45 uur. Broek en kont insmeren en verder aankleden. Matje laten leeglopen en alles enigszins organiseren. Tent uit, tent leeg en alles in zakken stoppen. Rond 06.30 uur daarmee klaar en dan de hele rotzooi naar je locker in de truck waar het altijd heel druk is dus wachten. Vervolgens rond 07.00 uur ontbijt. Heel vaak havermout pap en koffie en wat fruit.Waterzakken en bidons vullen met energiedrank en water en meestal rond 07.15 uur weg dus jullie tijd 05.15 uur. Als het warm wordt, profiteer je nog een beetje van de koelte.
Afhankelijk van de afstand en moeilijkheid rijd je gemiddeld zo,n 120 KM per dag en is er bij 60 KM de lunch. Meestal brood met beleg hetgeen jezelf maakt en fruit. Vaak voor lunch een koffiestop in een of ander dorp. Wel bijzonder altijd! Hier wel op je spulllen letten.
Na de lunch wordt het altijd zwaarder en de laatste 20 KM zijn altijd ongemakkelijk. Hopelijk zijn er een paar mooie " coke stops". In ieder geval bij mij.
Rond 15.00 / 15.30 uur in het kamp. Daar staat altijd een lekkere lobbige soep klaar waarvan je snel 2/3 koppen neemt. Tent opzetten wat zo langzaam maar zeker best wel snel gaat. Veel jaloerse blikken als die eenmaal staat! Het begint echt " my tent is my castle" te worden. Vervolgens probeer je een beetje de stof van je af te krijgen met je waterbidons.
Rond 17.30 uur is er " Riders meeting" waar de winnaar van de race bekend gemaakt wordt en er iets over de dag van morgen gezegd wordt. Ook wat algemene zaken komen aan de orde.
Daarna is het meteen eten hetgeen heel behoorlijk is. Dan wordt het al snel donker en zoeken de meeste mensen hun tent op. Een beetje lezen en meestal te moe dus slapen.




In Addis zal ik proberen iets over de groep te vertellen.
Als jullie wat speciaals willen weten hoor ik dat wel!"

Geen opmerkingen: