dinsdag 27 november 2007

Komende 5 dagen geen contact met de buitenwereld



Communicatie met de buitenwereld tijdens deze rally is niet vanzelfsprekend, als je 10-16 uur aan het rijden bent en nauwelijks tijd hebt om bij te komen. Vannacht kregen we dan bericht via email hoe het t.n.t. gegaan is. Zo kreeg de ambulance iets onder Parijs pech: een gebroken V-snaar maar doordat ze in een convooi met 6 teams rijden, reed de ambulance door hulp van anderen binnen 20 minuten alweer op de weg.

Waar de rally om draait, wordt mooi verwoord door Julian Watson:

The Amsterdam Dakar Challenge is truly a rally of comradeship which the Caribbean team is starting to realize, with some warm hospitality in the winter of southern Europe. The team drives now in a convoy of 7 cars, Eric and Herman driving an animal ambulance from Alkmaar,
Joris and Sierd in a Daihatsu Rocky, Talitha and Vera in a Mitsubish Van, Jilmer and Mark in a Volkswagon, Joos and Lud in a Nissan Patrol and Arian and Manfred also in a Nissan Patrol and ofcourse Julian and Bodil in the Peugot .
On a personal level the team is now coming to a serious time of reflection, commitment and pure experience, friendships are made and team bonding becomes the most important as day by day the team want to be back with their families and friends and home comforts.

Vandaag rijdt het team de Sahara binnen waar geen telefonisch contact met de buitenwereld zal zijn. Een lokale gids zal hen de juiste weg door de woestijn wijzen.

Succes boys tijdens jullie woestijntrip!!!

vrijdag 23 november 2007

Op Afrikaanse bodem!


21 november zijn de jongens van Zero2Hero alsmede hun coach en het persteam dat hen volgt, aangekomen in Marokko. Hun eerste kennismaking met Afrikaanse bodem! Na een rustdag in Marakkech rijden ze vandaag door naar Agadir, een stuk van zo'n 265 kilometer.

Zolang ze in Noord-Afrika verblijven, is het niet nodig dat ze zich preventief tegen malaria beschermen. Dat gaat pas een rol spelen als ze dichterbij Senegal komen.

dinsdag 20 november 2007

Start


Afgelopen zaterdag is onze auto op weg gegaan naar Dakar. De komende 25 dagen zullen zij 7.500 kilometer afleggen om onder andere onze muskietennetten af te leveren in Senegal. Via dit blog zullen we verslag doen van de race en de ervaring van onze 'racers'.

vrijdag 16 november 2007

Feest!



Gisteravond werden de auto's van Zero-2-Hero en Malaria No More! aan het publiek gepresenteerd. Voor 'de kantine' in Amsterdam Zeeburg stonden de twee teams opgesteld met hun auto. Natuurlijk ging onze aandacht uit naar de 'Mozzi Car'. Nu deze beplakt is met de stickers van de stichting en van onze sponsors begint deze er steeds meer uit te zien als een echte Rally-auto. Tot aan de start a.s. zaterdag wordt er nog hard doorgewerkt aan de auto. Hierbij alvast een paar plaatjes.

Wie weet zien we jullie wel bij de start a.s. zaterdag op het NDSM terrein!


NB. Vergeet niet dat jullie nog steeds het team kunnen sponsoren. Klik op de donatielink in het menu hiernaast.

maandag 12 november 2007

vrijdag 9 november 2007

Hoe helpen wij?

De jongens van het ‘Zero 2 Hero’ team, hun coach, de fotograaf en de filmer zijn goed tegen malaria beschermd voordat ze de landen waar malaria heerst (Senegal en Gambia) binnen rijden. Ze slikken preventief malariatabletten (via GlaxoSmithKline) en slapen ’s nachts onder geïmpregneerde muskietennetten (via Tropenzorg).


De bewoners van malariagebieden, die permanent bloot gesteld zijn aan de dreiging van malaria, kunnen echter niet dagelijks preventief malariamedicijnen slikken. En onze auto kon maar 30 geïmpregneerde muskietennetten meenemen om in Senegal en Gambia uit te delen.


U kunt ons echter wel helpen om meer netten in malariagebieden uit te delen. Steun daarom Malaria No More! in haar werk.


Malaria No More! werft fondsen om d.m.v. effectieve malaria-interventies een bijdrage te leveren aan de preventie en genezing van malaria. Door bijvoorbeeld €10 ,- over te maken op de ABN-AMRO rekening 56.10.25.312 o.v.v. Dakarrally stelt u Malaria No More! bijvoorbeeld in staat om een geïmpregneerd muskietennet aan te schaffen, het naar de gebruikers te brengen en deze voor te lichten over malaria, hoe het te voorkomen, hoe de muskietennetten te gebruiken en wat te doen bij herkenning van malariasymptomen.

Doneren kan ook via de donatiemodule op de website van Malaria No More!

donderdag 8 november 2007